TEAM

Fijn dat je even komt kennismaken met ons!

 

Elke vrouw heeft de kracht in zich om te bevallen en daar geloven wij heel sterk in. Ons streefdoel is om elke vrouw en elk koppel de kracht te laten vinden om te bevallen op de manier die zij wensen. Hierbij willen we respect en oog hebben voor de fysiologie van zwangerschap, arbeid en bevalling. Hierbij vinden we het heel belangrijk om op jullie individuele wensen en behoeften in te spelen.

 

Wij scholen ons continu bij om jullie kwaliteitsvolle, up-to-date zorg te garanderen.

 

Naast medische opvolging van zwangerschap en kraamtijd willen we ook een meer specifieke zorg aanbieden. 

 


Kaat

Kaat is afgestudeerd als vroedvrouw in 1995. Ze startte haar carrière in het UZ Gasthuisberg in Leuven, waar ze achtereenvolgens werkte op materniteit, Maternal Intensive Care (MIC-afdeling) en verloskamer. In 2005 startte ze daar als zelfstandig vroedvrouw in bijberoep. In 2007 is Kaat naar Blankenberge verhuisd en sindsdien werkt ze op het verloskwartier en materniteit in het AZ Sint-Lucas te Assebroek. De stap om ook hier als zelfstandig vroedvrouw te werken was gauw gezet. In 2016 sloegen Kaat en Charlotte de handen in elkaar en startte de samenwerking. Op het internationaal Midwifery Today congres leerde Kaat de Rebozo-techniek kennen, een massagetechniek die zowel tijdens de zwangerschap en in arbeid kan worden gebruikt. 


We moeten ons Kaat even missen in de praktijk. Ze is voor lange tijd uit, we kunnen jullie nog geen duidelijkheid geven wanneer ze precies terug komt. 

 

We wensen haar veel moed en beterschap!

Silke

Silke is afgestudeerd als vroedvrouw in 2006. Ze heeft gewerkt als vroedvrouw in AZ Damiaan op verloskwartier en materniteit. Daarna heeft ze ook als verpleegkundige in AZ Sint-Lucas Brugge gewerkt. 

Dan volgde een ommezwaai in haar carrière en heeft ze de zorgverlening even omgewisseld om in het familiebedrijf van haar ouders te werken.

Toen ze zwanger was van haar derde kindje herwon ze de liefde voor de wereld van de verloskunde en startte ze in de zomer van 2018 in vroedvrouwenpraktijk la Comadrona.

 

Silke startte in 2019 de opleiding tot draagconsulente 

 

Charlotte

Charlotte is afgestudeerd als vroedvrouw in het jaar 2015. Door stage bij 'Vroedvrouwenpraktijk De Oever' heeft ze de smaak te pakken gekregen om als zelfstandig vroedvrouw te starten. Onmiddellijk na haar studies is ze volledig zelfstandig gestart als vroedvrouw bij 'Vroedvrouwenpraktijk eb en vloed in Torhout'. Na wat ervaring te hebben opgedaan wou ze graag samen met Kaat in Blankenberge, haar woonplaats, een praktijk opstarten. Zo gezegd zo gedaan... Zo ontstond vroedvrouwenpraktijk La Comadrona.

 

Ondertussen voltooide ze de bijscholing 'perinatale sensibilisatie' om de prenatale cursussen te optimaliseren en zich te profileren in het geven van cursussen en individuele sessies.

 

Charlotte beëindigde de opleiding Lactatiekunde aan de Arteveldehogeschool in Gent in 2019. 

 


Charlotte is in zwangerschaps-en bevallingsverlof vanaf 19 juli tot 31 december 2019. 

Evelyne

Evelyne is afgestudeerd als vroedvrouw in 2018. Ze deed tijdens haar opleiding stage in onze praktijk en komt ons nu even uit de nood helpen nu Kaat en Charlotte even uit zijn. 

 

Evelyne is een zeer gedreven vroedvrouw die een eigen praktijk heeft in regio Kortemark/Torhout. Met haar 4 pagadders en vele diertjes thuis kon ze toch haar droom verwezenlijken om vroedvrouw te worden. 

 

Hartelijk welkom Evelyne!


Contacteer ons

We zijn dagelijks telefonisch bereikbaar van 9 tot 17u.

 

Vragen rond onze beschikbaarheid? Klik op het tabblad 'contact'. 

 

Praktijkruimte Blankenberge:

Brugse Steenweg 146 A

8370 Blankenberge (Uitkerke)
Bushalte Veldbloem is vlakbij!

 

Voor contact in Blankenberge en omstreken bel 0497 54 23 27

 

Volg ons op Facebook!

Volg ons op Instagram!

we zijn terug te vinden via: praktijk_la_comadrona